Zašto inertni gas ili MAP?

Inertni gas Čim se proces vakumiranja završi pakovanje je spremno za zatvaranje ali pre toga inertni gas je opcija koju možete koristiti. Ova tehnika se zove pakovanje u modifikovanoj atmosferi ili poznatije kao MAP (Modified Atmosphere packing).

 

 

Zašto pakovati inertnim gasom?

Za to ima nekoliko mogućih razloga. Uglavnom zato što ova tehnologija produžava vek trajanja proizvoda, daje dodatnu zaštitu i sprečava promenu boje. Uglavnom se koristi mešavina azota (N2) i ugljen dioksida (CO2). Kiseonik (O2) se može dodati ovoj kombinaciji.  Odskora korišćenje argona (Ar) je povećano jer ima ista gasna svojstva kao azot (N2).

Kada pakovati inertnim gasom?

Primeri kad je inertni gas koristan:

  • Sečena zelena salata
  • Listovi salate
  • Mleveno meso
  • Biftek
  • Kuvana riba
  • Čips
  • Proizvodi spremni za uportebu

Mašavine gasa

Od proizvoda zavisi koju mešavinu gasa ćete koristiti. Vaš snabdevač gasa će vas informisati koja je najbolja mešavina za vaš proizvod. Specijalna pumpa je dostupna za mešanje gasa sa više od 20% kiseonika (O2). Da li vam treba savet? Slobodno nas kontaktirajte.

Rukovanje

  1. Povežite bocu sa gasom na priključak
  2. Otvorite ventil na boci
  3. Podesite primenu gasa u sekundama ili procentima
  4. Kad se završi proces izvlačenja vazduha, mašina će ubrizgati gas
  5. Vreća se zavari
  6. Pakovanje je hermetički zatvoreno ali u njoj je dodata smeša gasova
special
 

Efekti gasova

  • Azot (N2) i argon (Ar) eliminišu čestice vlage
  • Ugljen dioksid (CO2) zaustavlja razmnožavanje bakterija i plesni
  • Kiseonik (O2) održava crvenu boju mesa

Prednosti inertnog gasa

  • - Produžava rok trajanja
  • - Štiti krhke proizvode
  • - Sprečava promenu boje
 
Our website is protected by DMC Firewall!